Учебна екскурзия Мечтано пътешествие в Източни Родопи

Автобус
София, Кърджали, Перперикон, Татул, пещерата „Утробата”, Дяволски мост, Каменната сватба, София
3 дни / 2 нощувки
от 350 лв.
Дата Цена Запитване
ПРОГРАМА:
Ден 1.  
8:00 часа - отпътуване с автобус от София за Кърджали.
Посещение на Перперикон.
Археологически комплекс Перперикон се намира на 15 км североизточно от Кърджали. Това е една от най-големите родопски крепости. Местността е известна като Джин тепеси (Планината на духовете). Смята се, че тук е била една от столиците-резиденции на тракийските царе. Тук Александър Македонски се допитал до жреците преди да тръгне към Мала Азия.
Отпътуване и разглеждане на тракийското светилище Татул.
Скалата върху, която е разположен обектът е с формата на пресечена пирамида. Изсечени са стъпала и площадки, водещи към върха, на който е врязана трапецовидно гробна камера. Гробницата е част от светилище, в което са извършвани, както ритуални действия, така и астрономически наблюдения.
Отпътуване за Кърджали.
Районът на град Кърджали е естествен природен център на Източните Родопи в Южна България. Градът е разположен на двата бряга на река Арда.
Настаняване в Хотел България в центъра на Кърджали www.hotelbulgaria.bg/    
Вечеря. Свободно време.
 
Ден 2.  
Закуска
Отпътуване с автобуса за пещерата „Утробата” - около 12 km северозападно от Кърджали.
Храмът Утробата се намира високо в планината. Входът на храма е оформен като вулва, а във вътрешния южен край на пещерата е издълбан олтар. През изсечен процеп на тавана, на обяд, прониква слънчев лъч.
Обяд. Свободно време.
Посещение на Дяволския мост.
Дяволският мост на река Арда се намира в живописен пролом на около 10 километра северозападно от град Ардино. Дължината му е 56 метра, широчината – 3,5 метра, трисводест, като на сводовете на страничните му ребра са направени отвори с полукръгли сводчета за оттичане на водата. Височината на централния свод е 13 метра, а по ръба е запазен каменен парапет с височина 12 см.
Мостът е построен в началото на 16 век по заповед на султан Селим I като част от път, свързващ Горнотракийската низина с Беломорска Тракия и Егейско море. На мястото на днешния мост някога е имало римски мост, част от значимия античен път Виа Игнация, свързващ Бяло море и Тракия през прохода Маказа. По нареждане на султан Селим I мостът е възстановен, за да продължат търговските връзки между двата географски района. Той е бил известен с името Шейтан кюприя.
Посещение на Кораба Емона.
Връщане в Кърджали.
Вечеря. Свободно време.
 
Ден 3. 
Закуска.
Посещение на Историческия музей в Кърджали с над 40 000 културни ценности, свързани с историята и природата на Източните Родопи - „Археология и история“, „Етнография“ и „Минералология и Природа“, разположени в 30 зали на 1800 кв.м площ. Музеят се помещава в уникална сграда, обявена за архитектурен паметник на културата с национално значение. Тя е разположена сред красив парк, където растат различни екзотични раститения. „Археология и история“, „Етнография“ и „Минералология и Природа“, на 1800 кв.м в 30 зали
Обяд.
Отпътуване за София.
По пътя разглеждане на природните скални образования Каменните гъби - изваяни в риолитови вулкански туфи в продължение на хиляди години под въздействието на атмосферни условия.
Пристигане в София около 17:30.
  • Настаняване за 1 ученик в двойна или тройна стая (2+1) на редовни легла
  • Закуска, обяд и вечеря
  • Транспорт с комфортен климатизиран автобус
  • Входни такси и беседи за всички посещавани обекти
  • Медицинско лице
  • Туристическа такса, застраховка в хотела, 9% ДДС
  • Застраховка
 
При група от 40 ученика пътуват 3 ръководители и 1 медицинско лице
Цените са валидни при групи от минимум 40 човека.
 
  • Лични разходи
Цените са валидни при група от минимум 40 човека.

​Училища, организиращи свои групи, ползват преференции.


Противоепидемични мерки и правила при пътуване на учениците в автобуса при провеждане на ученически екскурзии:

При качване в автобуса всяко дете дезинфекцира с дезинфектант, поставен  до вратата на автобуса ръцете и обувките си.
С препарати, разрешени от Министерството на здравеопазването, осигурени от шофьора, се извършва дезинфекция на повърхностите, които пътниците докосват с ръцете си – седалки, дръжки на врати, прегради и парапети.
•          Автобусът се дезинфекцира основно преди качване на учениците при започване на екскурзията.
•          С дезинфектиращ препарат на спиртна основа шофьорът дезинфекцира повърхностите вътре в автобуса при всяко слизане на учениците при посещенията на туристическите обекти.
Медицинското лице, придружаващо учениците и представител на туроператорската фирма следят за спазване на мерките и правилата.

 

Новини

Абонамент

Регистрация за бюлетин с актуални оферти и промоции

Последвайте ни в социалните мрежи