Учебна екскурзия Мечтано пътешествие в Източни Родопи

Автобус
София, Кърджали, Перперикон, Татул, пещерата „Утробата”, Дяволски мост, Каменната сватба, София
3 дни / 2 нощувки
01.07.2022, 26.09.2022, 29.09.2022, 03.10.2022
от 260 лв.
Дата Цена Запитване
01.07.2022 от 260 лв. запитване
26.09.2022 от 260 лв. запитване
29.09.2022 от 260 лв. запитване
03.10.2022 от 260 лв. запитване
ПРОГРАМА:
Ден 1.  01.07.2021
8:00 часа - отпътуване с автобус от София за Кърджали.
Посещение на Перперикон.
Археологически комплекс Перперикон се намира на 15 км североизточно от Кърджали. Това е една от най-големите родопски крепости. Местността е известна като Джин тепеси (Планината на духовете). Смята се, че тук е била една от столиците-резиденции на тракийските царе. Тук Александър Македонски се допитал до жреците преди да тръгне към Мала Азия.
Отпътуване и разглеждане на тракийското светилище Татул.
Скалата върху, която е разположен обектът е с формата на пресечена пирамида. Изсечени са стъпала и площадки, водещи към върха, на който е врязана трапецовидно гробна камера. Гробницата е част от светилище, в което са извършвани, както ритуални действия, така и астрономически наблюдения.
Отпътуване за Кърджали.
Районът на град Кърджали е естествен природен център на Източните Родопи в Южна България. Градът е разположен на двата бряга на река Арда.
Настаняване в Хотел България в центъра на Кърджали www.hotelbulgaria.bg/    
Вечеря. Свободно време.
 
Ден 2. 02.07.2021  
Закуска
Отпътуване с автобуса за пещерата „Утробата” - около 12 km северозападно от Кърджали.
Храмът Утробата се намира високо в планината. Входът на храма е оформен като вулва, а във вътрешния южен край на пещерата е издълбан олтар. През изсечен процеп на тавана, на обяд, прониква слънчев лъч.
Обяд. Свободно време.
Посещение на Дяволския мост.
Дяволският мост на река Арда се намира в живописен пролом на около 10 километра северозападно от град Ардино. Дължината му е 56 метра, широчината – 3,5 метра, трисводест, като на сводовете на страничните му ребра са направени отвори с полукръгли сводчета за оттичане на водата. Височината на централния свод е 13 метра, а по ръба е запазен каменен парапет с височина 12 см.
Мостът е построен в началото на 16 век по заповед на султан Селим I като част от път, свързващ Горнотракийската низина с Беломорска Тракия и Егейско море. На мястото на днешния мост някога е имало римски мост, част от значимия античен път Виа Игнация, свързващ Бяло море и Тракия през прохода Маказа. По нареждане на султан Селим I мостът е възстановен, за да продължат търговските връзки между двата географски района. Той е бил известен с името Шейтан кюприя.
Посещение на Кораба Емона.
Връщане в Кърджали.
Вечеря. Свободно време.
 
Ден 3. 14.05.2018 
Закуска.
Посещение на Историческия музей в Кърджали с над 40 000 културни ценности, свързани с историята и природата на Източните Родопи - „Археология и история“, „Етнография“ и „Минералология и Природа“, разположени в 30 зали на 1800 кв.м площ. Музеят се помещава в уникална сграда, обявена за архитектурен паметник на културата с национално значение. Тя е разположена сред красив парк, където растат различни екзотични раститения. „Археология и история“, „Етнография“ и „Минералология и Природа“, на 1800 кв.м в 30 зали
Обяд.
Отпътуване за София.
По пътя разглеждане на природните скални образования Каменните гъби - изваяни в риолитови вулкански туфи в продължение на хиляди години под въздействието на атмосферни условия.
Пристигане в София около 17:30.
  • Настаняване за 1 ученик в двойна или тройна стая (2+1) на редовни легла
  • Закуска, обяд и вечеря
  • Транспорт с комфортен климатизиран автобус
  • Входни такси и беседи за всички посещавани обекти
  • Медицинско лице
  • Туристическа такса, застраховка в хотела, 9% ДДС
  • Застраховка
 
При група от 40 ученика пътуват 3 ръководители и 1 медицинско лице
Цените са валидни при групи от минимум 40 човека.
 
  • Лични разходи
Цените са валидни при група от минимум 40 човека.

​Училища, организиращи свои групи, ползват преференции.


Противоепидемични мерки и правила при пътуване на учениците в автобуса при провеждане на ученически екскурзии:

При качване в автобуса всяко дете дезинфекцира с дезинфектант, поставен  до вратата на автобуса ръцете и обувките си.
С препарати, разрешени от Министерството на здравеопазването, осигурени от шофьора, се извършва дезинфекция на повърхностите, които пътниците докосват с ръцете си – седалки, дръжки на врати, прегради и парапети.
•          Автобусът се дезинфекцира основно преди качване на учениците при започване на екскурзията.
•          С дезинфектиращ препарат на спиртна основа шофьорът дезинфекцира повърхностите вътре в автобуса при всяко слизане на учениците при посещенията на туристическите обекти.
Медицинското лице, придружаващо учениците и представител на туроператорската фирма следят за спазване на мерките и правилата.

 

Новини

Абонамент

Регистрация за бюлетин с актуални оферти и промоции

Последвайте ни в социалните мрежи