БЪЛГАРИЯ, ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА РУСЕ И СИЛИСТРА, УЧЕБНА ЕКСКУРЗИЯ, 3 ДНИ, ОФЕРТА 56130

Автобус
Маршрут: София, Русе, Силистра, Биосферен резерват Сребърна, Русе, Басарбовски манастир, Ивановски скални манастири, Средновековния град-крепост Червен, Пещерата Орлова чука, София
3 дни / 2 нощувки
20.07.2022, 07.09.2022, 28.09.2022
от 260 лв.
Дата Цена Запитване
20.07.2022 от 260 лв. запитване
07.09.2022 от 260 лв. запитване
28.09.2022 от 260 лв. запитване
ПРОГРАМА:
Ден 1.    София, Русе
7:00 часа - отпътуване с автобус за Русе.
По пътя спиране за почивка и обяд.
Разглеждане на Русе. Разходката дава възможност да се потопите в миналото с автентична архитектура от сградите на Общината, Съдебната палата, Театъра, Паметника на Свободата, Операта, Първата частна банка и най-старата православна църква в град Русе - "Св. Троица".
Благодарение на красивата архитектура и вътрешното оформление на сградите, построени от италиански, австрийски, немски и български архитекти, градът е  известен като "Малката Виена". Посещение на Регионалния исторически музей и на „Екомузея с Аквариум", Пантеона на възрожденците, Музея на градския бит.
Свободно време.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 2.   Русе, Силистра, Русе  
Закуска
Отпътуване за Силистра
По пътя посещение на Биосферен резерват Сребърна до Силистра, включен в световната мрежа на биосферните резервати по програмата „Човекът и биосферата” на ЮНЕСКО и в списъка на орнитологично важните места в Европа.
Намира се точно на пътя на прелетните птици от Европа към Африка – Via Pontica и е уникален с разнообразни видове водоплаващи птици в него.
Разглеждане на природонаучния музей към резервата, в който могат да бъдат видени препарирани обитатели на езерото. Възможност за наблюдение на птиците посредством видеокамера, поставена в езерото.
В Силистра разглеждане на Националния архитектурно–археологически резерват “Дуросторум–Дръстър–Силистра” с уникалните реставрирани паметници от римската империя и от средновековната българска държава, за да се почувства богатата история  и съвременната атмосфера на чаровния крайдунавски град
Посещение на Историческия музей, който съхранява и представя историята на Силистра и околността от дълбока древност до днес. Представени са две експозиции - археологическа и етнографска. Музеят съхранява паметници на римската и средновековната българска култура, които имат национално и световно значение. Част от музейната експозиция са и няколко обекта край Силистра като Археологическия резерват Дуросторум-Дръстър-Силистра, турския форт Абдул Меджиди, Тракийски скален комплекс и др.
Възможност за посещение на Етнографския музей, където в 10 изложбени зали са подредени предмети от бита и културата на хората от Добруджанския край и Силистра – от средата на XIX в. до началото на XX в.
Връщане в  Русе.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 3.     Русе, София  
Закуска
Отпътуване от Русе.
Посещение на Басарбовския скален манастир „Св. Димитрий Басарбовски” (на 10 км от Русе), който води началото си още от Второто българско царство и е единственият действащ скален манастир в България.
Посещение на Националния археологически резерват Скалния манастир „Св. Архангел Михаил” до село Иваново (на 30 км от Русе). В скалните помещения са запазени стенописи, които разкриват особеностите на българското църковно изкуство през ХІІІ-ХІV век. По време на Второто българско царство (ХІІ-ХІV в.) манастирът се утвърждава като голям духовен и книжовен център. Изключителните художествени качества на световноизвестните стенописи са причината за включването им от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство.
По пътя разглеждане на Средновековния град-крепост Червен - един от най-големите военно-административни, стопански и църковно-културни центрове на Второто българско царство (ХІІ-ХІV в.) и важна пътна спирка по пътищата от река Дунав към вътрешността на страната.
Посещение на Пещерата Орлова чука.
Отпътуване за София
Пристигане около 19.00 часа
  • Настаняване, закуска и вечеря в хотел 3* за 1 ученик в двойна или тройна стая на редовни легла
  • Транспорт с комфортен климатизиран автобус, лицензиран за превоз на ученици
  • Медицинско лице
  • Туристическа такса, застраховка в хотела, 9% ДДС
  • Застраховка
  • Входни такси и екскурзоводски беседи за всички посещавани обекти – до 30 лева
  • (отчитат се с фактури и билети след екскурзията)
  •   Обяд
  •  Лични разходи
ОБЩИ УСЛОВИЯ:
Задължително с групата пътува медицинско лице
На всеки 15 ученика пътува 1 учител
Цените са валидни при групи от минимум 40 човека.
Автобус лицензиран за превоз на ученици.
При приемане на офертата срокът на плащане е 10.06.2021.
Банкови детайл;и:
Инес Травел България ЕООД
Райфайзенбанк
IBAN:  BG48RZBB91551008848290
BIC code: RZBBBGSF
Противоепидемични мерки и правила при пътуване на учениците в автобуса при провеждане на ученически екскурзии:

При качване в автобуса всяко дете дезинфекцира с дезинфектант, поставен  до вратата на автобуса ръцете и обувките си.
С препарати, разрешени от Министерството на здравеопазването, осигурени от шофьора, се извършва дезинфекция на повърхностите, които пътниците докосват с ръцете си – седалки, дръжки на врати, прегради и парапети.
•          Автобусът се дезинфекцира основно преди качване на учениците при започване на екскурзията.
•          С дезинфектиращ препарат на спиртна основа шофьорът дезинфекцира повърхностите вътре в автобуса при всяко слизане на учениците при посещенията на туристическите обекти.
Медицинското лице, придружаващо учениците и представител на туроператорската фирма следят за спазване на мерките и правилата.

Новини

Абонамент

Регистрация за бюлетин с актуални оферти и промоции

Последвайте ни в социалните мрежи