ТАЙЛАНД, почивка на остров Пукет и Краби, 11 дни / 8 нощувки ВВ, ОФЕРТА 32119

Самолет
11 дни / 8 нощувки / 8 закуски
11 дни / 8 нощувки
10.12.2021, 17.12.2021
от 2295 лв.
Дата Цена Запитване
10.12.2021 от 2295 лв. запитване
17.12.2021 от 2295 лв. запитване
За повече информация и за резервации 0896641595, 0895785566, office@ines.bg

ПРОГРАМА:

 
Ден 1 София - Доха – остров Пукет
Полет на QATAR AIRWAYS от София за Доха в 12.25 ч. В 18.05 ч. кацане в катарската столица и в 20.30 ч. полет за остров Пукет.

Ден 2 остров Пукет
Кацане в 07.05 ч. Трансфер и настаняване в хотел DEEVANA PLAZA PHUKET PATONG 4**** или подобен. Свободно време за плаж. Нощувка.

Ден 3 остров Пукет
Закуска. Свободно време за плаж, водни спортове и допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 4 остров Пукет
Закуска. Свободно време за плаж, водни спортове и допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 5 остров Пукет
Закуска. Свободно време за плаж и водни спортове. Нощувка.

Ден 6 остров Пукет – Краби
Закуска. След трансфер до пристанището, фериботно пътуване ще ви отведе до курорта Краби Ао Нанг. Акостиране, трансфер и настаняване в хотел DEEVANA PLAZA KRABI AO NANG 4**** или подобен. Нощувка. Провинция Краби е една от най – красивите и популярни области в Тайланд. Пленяващи бели плажове, нежно сини заливи, живописни острови и пъстри коралови рифове правят района един от най – посещаваните в страната. Жителите на областта умело развиват нейния потенциал и предлагат редица атрактивни мероприятия за посетителите. Част от тях ще може да изживеете и вие!

Ден 7 Краби
Закуска. Свободно време за плаж и за водни спортове. Нощувка.

Ден 8 Краби
Закуска. Свободно време за плаж и за водни спортове. Нощувка.

Ден 9 Краби
Закуска. Свободно време за плаж и за водни спортове. Нощувка.

Ден 10 Краби - остров Пукет - Доха
Закуска. Трансфер до пристанището и следва фериботно пътуване до остров Пукет. Акостиране и трансфер за летището за обратен полет в 19.40 ч. Кацане в Доха в 23.05 ч.

Ден 11 остров Доха – София
Полет за София в 07.10 ч. Кацене на аерогара София в 11.25 ч. Нощувка.

София – Доха – остров Пукет - Краби - Доха – София

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- самолетен билет София – Доха – Пукет – Доха – София с включени летищни такси,
- чекиран багаж 30 кг, ръчен багаж 7 кг,
- 8 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 4- на о-в Пукет в хотел DEEVANA PLAZA PHUKET PATONG 4* или подобен и 4 – в Краби Ао Нанг в хотел DEEVANA PLAZA PHUKET PATONG 4* или подобен,
- всички трансфери летище – хотел – летище,
- ферибот о-в Пукет – Краби Ао Нанг в две посоки,
- медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR и с включен риск от заразяване с Сovid-19.

 
Други:
Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Доплащане за: виза за Тайланд – 35 EUR /заплаща се с основния пакет/
  PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Допълнителни мероприятия /заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет/: обиколка на острова /5 часа/ - 35 USD
  тур остров Пи Пи – моторна лодка, шноркелинг и обяд – 60 USD
  тур остров Панг Нга + острова на Джеймс Бонд Ко Тапу – моторна лодка, каране на кану и обяд – 63 USD
  яздене на слонове /30 мин./, шоу на малки слончета – 38 USD
  Забележка: екскурзиите се провеждат в сборни групи и с местен екскурзовод на английски език.
Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, попълнен формуляр на Консулски отдел на Тайланд, 1 актуална снимка.
Визов режим: влизането в Тайланд с валидна входна виза е абсолютно задължително. Такса за издаването на туристическа входна виза за Тайланд - 35 EUR. Не се изисква лично явяване.
Начин на плащане: депозит – 1-ва вноска 300 лв. при записване, 2-ра вноска – 800 лв. до 41 дни преди отпътуване, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
Анулации и възстановяване на суми: При анулация от страна на Пътуващия/те при наличие на повече от 50 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • лека кола/минибус • ферибот
Застраховка „Отмяна на пътуване“ /препоръчваме/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Обща информация

Местната валута се нарича бат.

Митнически изисквания

В Тайланд са забранени всички видове наркотици.

Можете да внесете до 250 грама цигари и други тютюневи изделия. Забранени са някои видове плодове, зеленчуци и растения – може да намерите пълен списък в интернет.

Движение по пътищата

Автобусният транспорт е най-изгоден.

Таксиметровите услуги са по-евтини в сравнение с тези в Западна Европа.
 

Документи за пътуване и визов режим

В страната се влиза с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца към  датата на влизане в Кралство Тайланд.

Необходима е виза за влизане в Кралство Тайланд.

За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе.

Във връзка със зачестилите случаи на нарушения на местното визово законодателство в т.ч. по отношение на упражняване на право на труд в страната от чужденци влезли с туристически визи, МВнР напомня следното:

Българските  граждани, пътуващи за Кралство Тайланд нямат право да пребивават на територията на държавата с категория виза, различна от заявената при кандидатстване за виза цел на пътуване, т.е. следва да получат в предварителен порядък подходяща виза, съобразена с целта на пребиваване, в съответствие с изискванията на тайландските власти.
 

Практически съвети

Препоръчително е да не се носят потници без ръкави, къси шорти и големи деколтета на публични места.

Не е позволено да се влиза с обувки в будистките храмове.
 

Консулски услуги

Заверки и легализации

За да бъдат валидни в България и да могат да послужат пред българските институции, всички издадени от властите на Тайланд документи на български граждани, следва да имат поставен щемпел на нейното Министерство на външните работи. След това е необходимо да бъдат заверени от посолството на Тайланд в Букурещ, Румъния. Подписът и заверките на тайландското посолство в Букурещ се заверяват от консулската служба при посолството на България в румънската столица.

Така оформени, документите трябва да бъдат преведени на български език от оторизирана фирма в България и заверени в отдел „Заверки и легализации” на Министерството на външните работи на Република България.

Европейски временен паспорт

В екстрени случаи – при повреждане, изгубване или откраднат паспорт, българските граждани могат да кандидатстват за издаване на временен документза пътуване пред посолство на държава-членка на ЕС в Банкок.

Новини

Абонамент

Регистрация за бюлетин с актуални оферти и промоции

Последвайте ни в социалните мрежи