Приключенски лагер в Троянския Балкан

Автобус
Деветашката пещера, Крушунските водопади, село Чифлик, Ловеч, Априлци, Троянски манастир, Троян
5 дни / 4 нощувки
30.06.2022, 07.07.2022, 14.07.2022, 21.07.2022, 28.07.2022
от 422 лв.
Дата Цена Запитване
30.06.2022 от 422 лв. запитване
07.07.2022 от 422 лв. запитване
14.07.2022 от 422 лв. запитване
21.07.2022 от 422 лв. запитване
28.07.2022 от 422 лв. запитване
ПРОГРАМА:
Ден 1. 16.06.2021 (сряда) София, Крушунските водопади, Деветашката пещера, село Чифлик
Отпътуване с автобус от София по магистрала „Хемус” за Крушунските водопади.
Час и място на тръгване – 7:00 часа, площад Александър Невски.
В южният край на село Крушуна върху площ от около 440 дка, е разположена дивната местност Маарата, обявена за Лесопарк пред 1967 г. В рамките на този парк се намира природната забележителност Крушунските водопади. Тази изумителна местност е наречена „Маарата” (от турски - пещера), поради наличието в околността на много пещери.
Крушунските водопади са най-голямата водна каскада в страната - включва многобройни басейни, водоскоци и богато разнообразие от растителни и животински видове. Водата на Крушунските водопади е оцветена в ярко синьо, което се дължи на разтворения травертин вътре. Той се среща в топли минерални води (каквито са тук) или води, богати на калций, тъй като се получава чрез отлагане на калциев карбонат, характерен за такива извори. Разглеждане на природната забележителност.
Обяд.
Отпътуване за Деветашката пещера. Пещерата има интересна история. През 50-те години на миналия век е била използвана за съхранение на петрол. Според някои сведения, поради големината си тя е използвана за съхранение и на храни от държавния резерв и за разполагане на ракетни установки.
Разглеждане на пещерата
Отпътуване за село Чифлик на 16 км южно от град Троян при изворната част на река Бели Осъм. Селището е известно с прочутата си термална минерална вода.  Настаняване в котел 3*.  Свободно време.
Вечеря.
Нощувка.
 
Ден 2. 17.06.2021 Чифлик
Закуска.
Теоретична и практическа дейност за риентиране в непозната местност. Работа с компас и топографска карта.
Обяд.
Състезание по ориентиране.
Вечеря.
Нощувка.
 
Ден 3. 18.06.2021 Ловеч
Закуска.
Спортни занимания.
Обяд.
Екскурзия до град Ловеч - градът на люляците. Градът е възникнал върху останките на тракийското селище Мелта и римския град Президиум. Туристическата програма в града включва: един от символите на града - Покрития мост, изграден от майстор Кольо Фичето в края на XIXв.; разходка из квартал Вароша, където може да се видят автентични възрожденски къщи, посещение на ловешката крепост, църквата „Света Богородица”, известна с дърворезбования си иконостас, дело на тревненски майстори и посещение на първия в Европа Виртуален музей на водата.
Възможност за наблюдение на светлинното шоу „Звук и светлина“.
Връщане в хотела
Вечеря.
Нощувка.
 
Ден 4. 19.06.2021 Априлци
Закуска.
Екскурзия до град Априлци. Посещение на Априлския манастир „Света Троица”, намиращ се в квартал Ново село. Новоселският манастир "Св. Троица" е основан през 1830 г. като семеен манастир. По време на Априлското въстание през 1876г. четата на Цанко Дюстабанов се барикадирала в манастира и до девети май водила тежки боеве с башибузука, когато била разгромена. Почти целият днешен град Априлци, както и Априлският манастир са били разрушени. И до днес в параклиса зад черквата, който е превърнат в малък музей, са запазени костите на убитите.
Обяд.
При подходящи метеорологични условия поход до Видимското пръскало - водопад, стичащ се по склоновете на резервата Северен Джендем в парк Централен Балкан в Стара планина. Природата е изваяла около водопада множество алпийски скали и поляни, които правят региона притегателна сила за туризъм. Създадена е и екопътека „Видимско пръскало“. Tpaceтo нa eĸoпътeĸaтa „Bидимcĸo пpъcĸaлo” въpви ycпopeднo нa peĸa Πpъcĸaлcĸa, минaвa пpeз cтoлeтнa бyĸoвa гopa и oтвeждa дo cĸaлни cтeни, oт ĸoитo ce cпycĸa 80 мeтpoвият вoдoпaд Bидимcĸo пpъcĸaлo. Πo мapшpyтa ca пocтaвeни инфopмaциoнни тaбeли, пpeдcтaвящи пapĸa c живoтнитe в нeгo, pacтeниятa, гopитe, пacищaтa, ĸaĸтo и иcтopиятa нa Aпpилци, нaй-близĸoтo нaceлeнo мяcтo. 
Връщане в хотела
Вечеря.
Нощувка.
 
Ден 5. 20.06.2021 Троянски манастир, Орешака, Троян
Закуска. Подготовка за заминаване.
Отпътуване за Троянския манастир. Троянският манастир като манастирски комплекс е трети по големина в България, забележителен паметник на културата от национално значение. Разположен е в красивата долина на река Черни Осъм, на 10 км южно от град Троян.
Според историческите документи манастирът е бил първоначално основан през 1600 година и възобновен в периода 1830 г.– 1865 г. в сегашния си вид. Като архитектурен стил на сградите се причислява към възрожденската школа.
Посещение и разглеждане на Троян.
Обяд.
Отпътуване за София.
Час и място на пристигане в София – около 17:00 часа, на стадион Васил Левски.
 • 4 нощувки - настаняване на 1 ученик в двойна стая
 • 4 закуски, 5 обяда и 4 вечери
 • Транспорт с комфортен климатизиран автобус, лицензиран за превоз на ученици
 • Работа с инструктори и топографска карта за ориентиране в местност
 • Хотелска застраховка, туристически данък, 9% ДДС
 • Ползване на зали за образователни и увеселителни мероприятия, на игрища и клубове по интереси
 • Ползване на басейн с минерална вода за занимания по плуване (със съгласието на родителите)
 • Наблюдение на Светлинното шоу „Звук и светлина” в Ловеч
 • Входни такси за:
- Виртуален музей на водата в Ловеч
- Ловешката крепост
- Деветашка пещера
- Крушунски водопади
- Изложението за народни и художествени занаяти – село Орешака
 • 24-часова охрана
 • Придружаващо медицинско лице
 • Безжичен интернет
 • Медицинска застраховка с включен асистанс
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии по заявка на ръководителите
Цените са валидни при група от минимум 40 човека.

Програмата и цената търпи промяна при организиране от училищни групи.Противоепидемични мерки и правила при пътуване на учениците в автобуса при провеждане на ученически екскурзии:

При качване в автобуса всяко дете дезинфекцира с дезинфектант, поставен  до вратата на автобуса ръцете и обувките си.
С препарати, разрешени от Министерството на здравеопазването, осигурени от шофьора, се извършва дезинфекция на повърхностите, които пътниците докосват с ръцете си – седалки, дръжки на врати, прегради и парапети.
•          Автобусът се дезинфекцира основно преди качване на учениците при започване на екскурзията.
•          С дезинфектиращ препарат на спиртна основа шофьорът дезинфекцира повърхностите вътре в автобуса при всяко слизане на учениците при посещенията на туристическите обекти.
Медицинското лице, придружаващо учениците и представител на туроператорската фирма следят за спазване на мерките и правилата.

Новини

Абонамент

Регистрация за бюлетин с актуални оферти и промоции

Последвайте ни в социалните мрежи