КЕНИЯ, САФАРИ В САВАНАТА на КЕНИЯ, Национални паркове Амбосели, на езерото Накуру и Масай Мара, 8 дни/ 6 нощувки FB, ОФЕРТА 32118

Самолет
6 нощувки със закуски, обяди и вечери Дата на отпътуване по избор
8 дни / 6 нощувки
30.01.2022, 28.02.2022, 25.03.2022
от 2859 лв.
Дата Цена Запитване
30.01.2022 от 2859 лв. запитване
28.02.2022 от 2859 лв. запитване
25.03.2022 от 2859 лв. запитване
ЗА повече информация и за резервации: 0896641595, 0895785566, office@ines.bg

ПРОГРАМА:

СОФИЯ – НАЙРОБИ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК АМБОСЕЛИ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК НА ЕЗЕРОТО НАКУРУ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК МАСАЙ МАРА – НАЙРОБИ - СОФИЯ
 
Ден 1 София - Найроби
След пристигане в Найроби, трансфер до хотела за почивка преди първото сафари приключение на следващия ден. Има възможност за различни активности по време на престоя в Найроби, за които при желание можем да ви информираме допълнително. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Найроби – Амбосели
Закуска. Трансфер от хотела до Национален парк Амбосели. Пристигане в кемп и обяд, след който ще продължите с едно незабравимо гейм драйв сафари в подножието на величествения масив Килиманджаро! Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Амбосели
Закуска. Целодневно сафари приключение в Национален парк Амбосели, със сутрешни и следобедни гейм драйв сафарита. Обяд. Посещение на наблюдателна площадка със спираща дъха панорамна гледка към парка. Ще се насладите на изобилието от птици и други диви животни в района, докато слънцето залязва и обагря в огнени цветове величествения Килиманджаро! Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Амбосели – Езерото Накуру
Закуска. Отпътуване през Найроби за Национален парк на езерото Накуру. Обяд – сух пакет. По пътя се предвижда панорамна спирка за наблюдение на необикновения пейзаж на Източноафриканската рифтова долина. По пътя ще видите още и две от езерата в района – сладководното езеро Наяша и Езерто Елментария (най-малкото в района) - солено езеро, чиито води са с високо съдържание на натриеви соли. Продължаване за Национален парк на езерото Накуру. Пристигане, настаняване в лодж и следобедно гейм драйв сафари. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Езерото Накуру – Национален парк Масай Мара
Закуска. Отпътуване към световно известния Национален парк Масай Мара, разположен в близост до границата с Танзания, дом на най-красивите животински видове на африканската савана, включително африканските слон, жираф, хиена, импала, антилопа гну и бивол. Пристигане и обяд в лодж/къмпинг. Следобед е предвидено първото гейм драйф сафари на територията на парка. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Национален парк Масай Мара
Този ден може и да е един от последните ви в Кения, но ще имате възможност да изберете между сутрешно и следобедно сафари, между които да обядвате в къмпинга, или целодневно сафари с обяд, предоставен като сух пакет. Алтернативна възможност и за панорамно сафари при полет с балон над парка! Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Масай Мара – Найроби - София
Ранно сутрешно гейм драйв сафари, последвано от закуска в къмпинга преди отпътуване за Найроби преди обяд. Ако времето позволява – възможност за посещение на Масай маркет и наблюдение на семейства жирафи. Трансфер до летището в Найроби за вашия полет до България.

ЦЕНИ:

На турист в двойна стая

Среден сезон*

Висок сезон*

Минибус

4x4

Минибус

4x4

При 2-ма пътуващи

3395 лв.

3805 лв.

3815 лв.

4390 лв.

При 3-ма пътуващи

3130 лв.

3405 лв.

3505 лв.

3885 лв.

При 4-ма пътуващи

2990 лв.

3199  лв.

3349  лв.

3885 лв.

При 5-ма пътуващи

2915 лв.

3075 лв.

3265 лв.

3635 лв.

При 6-ма пътуващи

2859 лв.

2990 лв.

3195 лв.

3395 лв.

Намаление за трети турист в двойна стая на допълнително легло

50 лв.

50 лв.

65 лв.

65 лв.

Доплащане за единична стая

680 лв.

750 лв.

Забележка: пакетните цени са калкулирани при курс 1 USD = 1.65 лв.

*Сезонност:

Ø  Цени за висок сезон: от 01.10.2022 до 31.10.2022 г.

Ø  Цени за среден сезон:  от 01.11.2022 до 15.12.2022 г.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- настаняване в стандартни стаи, освен ако не е заявено друго
- трансфери по програмата,
- изхранване на база пълен пансион при настаняване в лоджове/къмпинги, и на база нощувка със закуска – при настаняване в Найроби,
- сафари транспорт с джипове 4х4,
- всички входни такси за Националните паркове, държавни такси;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Виза за Кения – 51 USD, заплаща се и се полага на летище при влизане в страната. Съществува възможност за предварително онлайн подаване от агенцията.
- Самолетен билет за международните полети
- Медицинска застраховка. (Препоръчителна! При интерес, допълнително ще ви предоставим цена и условия според различните покрития)*
- Разходи от личен характер
- Допълнителни услуги, не включени в пакетната цена (при интерес, допълнително ще ви предоставим цена и условия)
- Такси за допълнителни услуги в мястото на настаняване - използване на определени съоръжения, допълнителни хранения по избор, напитки, пране и други подобни
- Бакшиши за шофьори, местни екскурзоводи и друг обслужващ персонал са препоръчителни, в размер според личното ви усмотрение PCR тест при излизане или влизане в България и Кения в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.

 

Други:
Забележка: Нощувките в палаткови лагери и лодж на територията на Националните паркове, са в модерни и напълно оборудвани комплекси, отлично пригодени за спокоен и комфортен престой на гостите, със самостоятелно обособени просторни помещения, с размер на голяма хотелска стая, и със собствени баня и тоалетна. Във всяко помещение са осигурени удобства като пантофи, кърпи, нощни лампи, шкафчета с огледало. За изхранването в ресторантите се грижи отлично подготвен и любезен персонал, при спазване на високи стандарти на хигиена и обслужване.
Допълнителни екскурзии и мероприятия /заявяват се предваритерно и се заплащат с основния пакет/: Въздушно сафари – полет с балон над Национален парк Масай Мара - 550 USD на турист.
  Посещение на масайско или самбуру селище - 40 USD на турист;
  Разходка с лодка във водите на езерото Найваша - 40 USD на турист;
  Разходка с лодка до островът във формата на полумесец, във водите на езерото Найваша - 75 USD на турист.
Безплатни услуги по време на пътуването: Бутилирана минерална вода по време на сухопътните сафарита
  Безплатна сафари шапка за всеки турист
  Осигурена лекарска помощ в случай на нужда, по време на сафаритата
  Неограничен километраж по време на сухопътните сафарита
Доплащане за: медицинска застраховка /различни възможности и избор на покритие/.
Необходими документи: международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след крайната дата на пътуване; в паспорта ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
Санитарни и медицински изисквания: Няма задължителни ваксини при посещение на Република Кения. Препоръчителни са ваксините за жълта треска и малария. За актуална информация за ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Пътуването е подходящо за лица с намалена подвижност.
Начин на плащане: депозит – 50% от пакетната цена, доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: самолет, минибус или 4х4
Медицински изисквания: за актуални медицински изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Полезна информация за визов режим

Българските граждани, желаещи да пътуват до Кения, следва да имат паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца от планираната дата на влизане в страната. Краткосрочната кенийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Кения в Берлин. Подава се електронно на срокът за обработката на документите и издаването отнема до 2 седмици. Цената на услугата е 50 долара. Заявления за виза могат да бъдат подавани на интернет страницата на посолството на Кения в Берлин: http://kenyaembassyberlin.de/

 

Полезна информация за ваксини

Препоръчителни са ваксините за жълта треска и малария.
За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции: Столична регионална здравна инспекцияРЗИ ВарнаРЗИ БургасРЗИ ПлевенРЗИ ПловдивРЗИ Благоевград и РЗИ Русе.

Новини

Абонамент

Регистрация за бюлетин с актуални оферти и промоции

Последвайте ни в социалните мрежи