БЪЛГАРИЯ, ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ, УЧЕБНА ЕКСКУРЗИЯ, 1 ДЕН, ОФЕРТА 56 132

Автобус
София, Панагюрище, Старосел, Казанлък, София
1 ден
06.07.2022, 28.09.2022, 05.10.2022
от 90 лв.
Дата Цена Запитване
06.07.2022 от 90 лв. запитване
28.09.2022 от 90 лв. запитване
05.10.2022 от 90 лв. запитване
ПРОГРАМА:
Тази културно-историческа туристическа програма обединява две от богатствата на България – розата и богатото тракийското наследство.
Посещението на Розовата долина разкрива безкрайните градини с маслодайни рози, от които се произвежда прочутото розово масло, като се съчетава с опознаване на културно-историческото и археологическо тракийско наследство по нашите земи.
 
Ден 1.
Отпътуване с автобус от София за Панагюрище
Посещение на Историческия музей в Панагюрище. Панагюрското златно съкровище, множеството археологически находки, както и уникалните гробни съоръжения, открити край Стрелча и Старосел, са доказателство за високата материална и духовна култура на местните тракийски племена, обитавали Панагюрският край през бронзовата и желязната епоха. 
Екскурзоводска беседа.
Отпътуване за Старосел .
Обяд с дегустации във винарска изба в Комплекс "Старосел" - Старосел.
 
Отпътуване за Казанлък
Посещение на Музея на розата в Казанлък.
Експозицията на музея включва над 15 000 експоната, свързани с розобера и розопроизводството от цяла България и показва оригинални снимки и документи за развитието на розопроизводството, инструменти за обработка на розови градини, съдове за съхранение и износ на розово масло и вода. В Музея на розата са направени възстановки на склад за розово масло и на първата лаборатория за изследване на розовото масло, създадена през 1912 г.
Една от най-големите атракции в музея е съд за розово масло, който за последен път е използван през 1947 г., но от него все още се разнася силен аромат на рози.
Посещение на Тракийска гробница Казанлък (отворена за посещение от май до ноември) - един от най-значителните паметници на тракийската култура в българските земи, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО
Световната си известност паметникът дъл­жи на забележителните стенописи в коридора и куполното помещение - едни от най-добре запазените произведения на античната живопис от ранноелинистическата епоха.
 
Отпътуване за София
- Транспорт с комфортен климатизиран автобус
- Обяд с дегустации във винарска изба в Комплекс "Старосел" – Старосел
- Винен тур "Пътят на Виното"
- Входни такси и беседи в посещаваните обекти
- Застраховка
 
Виненият тур "Пътят на Виното" в Комплекс "Старосел" включва:
- Разходка, която запознава гостите с комплекса и разкрива технологията и тайните на вино производството
- Дегустация на 5 вина със пециални хапки за всяко вино
- „Сертификат”
 
Лични разходи.
Според конкретните изисквания в програмата може да бъдат включени други обекти или дейности, както и да отпаднат някои от посочените.
Противоепидемични мерки и правила при пътуване на учениците в автобуса при провеждане на ученически екскурзии:


При качване в автобуса всяко дете дезинфекцира с дезинфектант, поставен  до вратата на автобуса ръцете и обувките си.
С препарати, разрешени от Министерството на здравеопазването, осигурени от шофьора, се извършва дезинфекция на повърхностите, които пътниците докосват с ръцете си – седалки, дръжки на врати, прегради и парапети.
•          Автобусът се дезинфекцира основно преди качване на учениците при започване на екскурзията.
•          С дезинфектиращ препарат на спиртна основа шофьорът дезинфекцира повърхностите вътре в автобуса при всяко слизане на учениците при посещенията на туристическите обекти.
Медицинското лице, придружаващо учениците и представител на туроператорската фирма следят за спазване на мерките и правилата.
 

Новини

Абонамент

Регистрация за бюлетин с актуални оферти и промоции

Последвайте ни в социалните мрежи