Аржентина - Eкскурзии и почивки


Полезна информация за Аржентина 

Местна валута

Аржентинско песо (ARS)
5.60 ARS = 1 EUR

 

Престъпност и сигурност

Ниво на престъпност - средно в страната и относително по-високо в столицата.

 

Особености на законодателството

Минималната присъда за трафик на наркотици е 5 години. В страната се води последователна политика за борба с наркотрафика, съпътствана от особено внимателен технически контрол по летищата.

 

Движение по пътищата

Свободно предвижване по територията на цялата страна 

 

Здравеопазване

Ниво на здравеопазването - добро, като държавните болници предлагат безплатна медицинска помощ.
 
 

Документи за пътуване и визов режим

Паспорт, който е валиден не по-малко от 6 (шест) месеца от последния ден на планираното пребиваване в страната.
Безвизов режим при престой до 90 календарни дни.
 
 

Практически съвети

Поради по-високата улична престъпност следва да се проявява повишено внимание и бдителност срещу кражби на чанти, документи и пари.
В Аржентина е наложен рестриктивен режим по отношение на достъпа до валута. Туристите могат да сменят валута (долари, евро и др.) за аржентинско песо в банките и обменните бюра, но напркатика е НЕВЪЗМОЖНО срещу аржентинско песо да се получи чужда валута.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА БАГАЖ
Информация за разрешения багаж при влизане и излизане от Аржентина, можете да намерите тук.
 
 

Консулски услуги

Заверки и легализации
За признаване в България на публичен документ, издаден от чужда държава, и обратно, български публичен документ да бъде признат в друга държава – документите трябва да бъдат преведени и снабдени с „апостил”, съгласно Конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове, съставена в Хага на 5 октомври 1961 г., към която са страни България и Аржентина. Преводът трябва да бъде извършен от заклет преводач и да бъде направена заверка на неговия подпис.
В България „апостил” се поставя от Министерството на външните работи и от Министерството на правосъдието, а в Аржентина – от Министерството на външните работи, международната търговия и вероизповеданията (тел. +54 11 48197000, вътр. 7502) и Федералния съвет на аржентинския нотариат (посетете интернет страницата му от ТУК).

 

Изготвяне на лични документи

Посолството в Буенос Айрес разполага с техническо оборудване за снемане на биометрични данни – пръстови отпечатъци и снимка, за издаване на нови паспорти, лични карти и СУМПС.

Новини

Абонамент

Регистрация за бюлетин с актуални оферти и промоции

Последвайте ни в социалните мрежи